Workshops

(I only teach workshop in The Netherlands so the page below will be in Dutch)

20170701_142041_HDR.jpg

Ik geef sinds 2015 workshops in Japans handwerken, o.a. bij Japanmuseum SieboldHuis. Ben je op zoek naar een leuk teamuitje of een workshops voor een kinderfeestje of vrijgezellen uitje in omgeving Leiden? Bekijk hieronder mijn workshopaanbod, of contacteer mij hier direct over de mogelijkheden om een van mijn workshops te volgen, bij mij in de studio in Leiden of op locatie.

Informatie

Ik kan de workshop op locatie geven of in Handwerkstudio Leiden (Ballonpad 2, Leiden), waar ik een groot, licht klaslokaal tot mijn beschikking heb. Het is mogelijk om hier een workshop te boeken inclusief koffie / thee / Japanse snacks voor een meerprijs (tijdstip en datum in overleg!). Een externe locatie ligt op max. 1 uur reizen met het OV vanaf Leiden Centraal, berekend met 9292ov.nl. Reiskosten worden doorberekend.

Alle workshops hebben een minimum aantal personen van 6.

Ik vermeld geen prijzen bij onderstaande workshops omdat dit afhangt van de locatie, de reiskosten, het aantal deelnemers en eventuele speciale wensen. Stuur een mailtje naar hanabachicreative@gmail.com voor een offerte.

Workshops

IMG_20170902_150419.jpg

Kokeshi schilderen

Deze workshop duurt 1 uur. Max. 20 personen, vanaf 8 jaar. Vraag hier naar de mogelijkheden om de workshop “Kokeshi Schilderen” te boeken.

Kokeshi zijn Japanse houten poppetjes met een speciale boodschap voor de ontvanger. Het is gebruikelijk om een kokeshi te kopen op pelgrimstocht als souvenier voor de thuisblijvers. Het is echter ook een mooi geboorte- of trouwkado.

Tijdens de workshop wordt ingegaan op de symbolische waarden van verschillende bloemen in de Japanse cultuur, waarna we onze eigen vier kokeshi gaan beschilderen (of een eigen ontwerp, want geen kokeshi is hetzelfde!).


Portfolio_Origami1.jpg

Origami

Deze workshop duurt 1 uur. Max. 20 personen, vanaf 6 jaar. Vraag hier naar de mogelijkheden om de workshop “Origami” te boeken.

Origami is de traditionele Japanse papiervouwkunst, waarmee je papier door het te vouwen in een kunstwerk verandert (ori betekent in het Japans ‘vouwen’ en kami betekent ‘papier’ in het Japans). Bij het traditionele origami is het niet toegestaan het papier te knippen of te lijmen. Toch kun je heel wonderlijke vormen krijgen door het volgen van de simpele instructies. Er zijn vormen voor alle niveaus, van kinderen van 6 tot de meer ervaren vouwers.


JapansInpakken1.jpg

Japans inpakken

Deze workshop duurt 1,5 uur. Max. 8 personen, vanaf 12 jaar. Vraag hier naar de mogelijkheden om de workshop “Japans Inpakken” te boeken.

Japans Inpakken is een leuke manier om kennis te maken met de Japanse kadocultuur en de bijbehorende etiquetteregels. In deze workshop leer je een traditionele manier van inpakken, naname tsutsumi oftewel “diagonaal vouwen”. Deze techniek is ontwikkeld door het Japanse warenhuis Mitsukoshi, het oudste warenhuis ter wereld. Met precies genoeg papier en slechts 1 plakbandje pak je je kado in. Daarnaast leer je alles over kadogebruiken in Japan, van het kiezen van een perfect kado tot het gebruik van de juiste kleur kadopapier.

Tijdens de workshop werken we met oefenpapier en een rechthoekig doosje van ~ A6 formaat. Neem je je eigen kadootje mee? Zorg dat deze rechthoekig en stevig is, zoals een boek of doosje, of dat je kado in een doosje van 18 x 11 x 7,1 cm past.

Workshops boeken

Profiel_rond_800x800

Stuur een mailtje naar hanabachicreative@gmail.com en we kijken samen naar de mogelijkheden!

~ Mardie

Advertenties